Ahjus hautatud soolatud seakoot köögiviljaga

1 seakoot
3 keskmist porgandit
5 kartulit
2 kaalikat
3 sibulat
3 loorberilehte
10 pipratera
maitseainete segu lihale OÜ Elujõud (aedliivatee, vorstirohi, piparrohi, petersell)

Loe edasi…


Hernekäkid

200 g kuivatatud herneid
100 g suitsutatud küljeliha
1 keskmine sibul
soola

Loe edasi…


Hernekäkid

2 klaasi kuivatatud kooritud herneid
150 g suitsupekki
50 g sibulat
400 g kartulit
100 ml piima või koort
Soola

Loe edasi…


Hernekört

130 g hernejahu
30 g võid
1 tl soola
0,5 l vett
500 ml rasvasemat piima

Loe edasi…


Hernepüreesupp soolalihast krõpsudega

300 g hernest
300 g kartulit
290 g porgandit
50 g sibulat
200 g soolatud küljeliha
1,9 l vett
murulauku

Loe edasi…


Hernevõie värsketest või külmutatud hernestest

100 g külmutatud herneid
2 küüslauguküünt
maitse järgi hakitud basiiliku lehte
100 g kodujuustu või kohupiima
lahjat hapukoort kreemja konsistentsi saamiseks
1 tl soola

Loe edasi…


Kaalikapüreesupp 6-le sööjale

Võistlustöö „Nooruslik kevad”

550 g kaalikat
345 g kartulit
115 g porgandit
100 g sibulat
20 g võid
850 ml lihapuljongit
240 ml rõõska koort
30 g kõrvitsaseemneid
6 g värsket tüümiani
soola

Loe edasi…


Kaasaegne kõrvitsakaste

Väljatuleks umbes 2 l

3 kg kõrvitsat
0,2 kg sibulat
2 tšillipipra kauna
100 ml heamaitselist toiduõli
5 00 ml vett
225 g pruuni suhkrut (toorsuhkur)
Maitse järgi lisada sinepiseemneid, soola, koriandrit.

Loe edasi…


Kaeralaastud

100 g sulavõid
Pisut soola
2 muna
130 g suhkrut
Vaniljesuhkrut
Pisut riivitud koort
Umbes 210 g kiirkaerahelbeid

Loe edasi…


Kamapannkoogid

200 ml petti
1 muna
60 g kamajahu
30 g odrajahu
30 g nisujahu
1 g soodat
suhkrut
soola
õli praadimiseks

Loe edasi…