Kokaraamat
Ahjus hautatud soolatud seakoot köögiviljaga
1 seakoot
3 keskmist porgandit
5 kartulit
2 kaalikat
3 sibulat
3 loorberilehte
10 pipratera
maitseainete segu lihale OÜ Elujõud (aedliivatee, vorstirohi, piparrohi, petersell)
Hernekäkid
2 klaasi kuivatatud kooritud herneid
150 g suitsupekki
50 g sibulat
400 g kartulit
100 ml piima või koort
Soola
Hernepüreesupp soolalihast krõpsudega
300 g hernest
300 g kartulit
290 g porgandit
50 g sibulat
200 g soolatud küljeliha
1,9 l vett
murulauku
Hernevõie värsketest või külmutatud hernestest
100 g külmutatud herneid
2 küüslauguküünt
maitse järgi hakitud basiiliku lehte
100 g kodujuustu või kohupiima
lahjat hapukoort kreemja konsistentsi saamiseks
1 tl soola
Kaalikapüreesupp 6-le sööjale
Võistlustöö „Nooruslik kevad”
550 g kaalikat
345 g kartulit
115 g porgandit
100 g sibulat
20 g võid
850 ml lihapuljongit
240 ml rõõska koort
30 g kõrvitsaseemneid
6 g värsket tüümiani
soola
Kaasaegne kõrvitsakaste
Väljatuleks umbes 2 l
3 kg kõrvitsat
0,2 kg sibulat
2 tšillipipra kauna
100 ml heamaitselist toiduõli
5 00 ml vett
225 g pruuni suhkrut (toorsuhkur)
Maitse järgi lisada sinepiseemneid, soola, koriandrit.
Kaeralaastud
100 g sulavõid
Pisut soola
2 muna
130 g suhkrut
Vaniljesuhkrut
Pisut riivitud koort
Umbes 210 g kiirkaerahelbeid
Kamapannkoogid
200 ml petti
1 muna
60 g kamajahu
30 g odrajahu
30 g nisujahu
1 g soodat
suhkrut
soola
õli praadimiseks