Kama on teraviljadest tehtud jäme jahu, mida on Lõuna-Eestis söödud juba ammustel aegadel. Suvisel ajal sai valmistehtud kamajahust kiiresti teha maitsva ja toitva söögi: jahu segati hapupiimaga, lisati pisut mett, suhkrut või hoopis soola ja toit valmis. Tänapäeval süüakse kama sageli jogurtiga, sellest tehase kamavahtu, lisatakse küpsetistele.

Urvaste Külade Selts valmistab kama käsitööna külaköögis –  teraviljad ja kaunviljad keedetakse, kuivatatakse, röstitakse, siis jahvatatakse ja pakitakse. Kamast saadud tulu kasutatakse kogukonna hüvanguks.

Rukkikama koosnebki ainult rukkist, mis on sordi poolest Sangaste rukkis ja mahedalt kasvatatud. Rukkikama tegemise mõte sündiski koostöös Sangaste Rukkimajaga hoidmaks krahv Bergi aretatud ainulaadset ja kuulsat rukkisorti.

Koostisosad: 100%  mahe Sangaste rukis


Tootja: Urvaste Külade Selts

Mahetoode