Kevadgurmee
uma mekk kevadgurmee

2. mai – 11. mai 2025
UMA MEKK Kevadgurmees kohtuvad kohalik tooraine ja Vana-Võromaa piirkonna 12 parimat restorani
3-käigulise erimenüü hind on 29-35€
UMA MEKK Kevadgurmee erimenüü kutsub Sind avastama kohalikust Vana-Võromaa värskest toorainest valmistatud hõrgutisi, mis on loodud piirkonna tippkokkade meisterliku käe all. Iga roog on loodud armastuse ja tähelepanuga, et pakkuda sulle unustamatuid maitseelamusi.
3-käigulise erimenüü hind jääb vahemikku 29-35€, eriüritustel on eraldi hinnastamine sõltuvalt ürituse konseptsioonist ja käikude arvust.
Ära jää ootama! Restoranide külastamiseks on vaja teha eelbroneering. Broneeri oma külastus juba täna, et tagada endale laud oma meelepärases restoranis! Varajase broneerimisega aitad meil vältida ka toidu raiskamist.
UMA MEKK Kevadgurmees osalevad
1. Suur Muna
3. Ilmaveere
5. Ööbikuoru Villa restoran Andreas
6. NAMM Resto & Šokolaadikohvik
7. Veetka talu Metsarestoran Ürg
8. Ugandi Resto
9. Tillu kohvik


1. Suur Muna
1. käik
Kahed peedi-kitsejuustupallikesed salatipadjal värske basiilikuga
Kattõ masti peedi-kitsekeesi pallikõsõ ja salat basiilikuga
2. käik
Suitsune seasisefileerull köögiviljadega
Suidsunõ tsialihatrull aiaviljuga
3. käik
Musta ploomi maius pohlamoosiga
Musta liivamara makjus palohkasahvtiga
Hind: 35€
Asukoht: Muna-Mäe, Haanja küla, Rõuge vald, Võrumaa, 65101
Lahtiolekuajad: E-L 11.00-21.00, P 11.00–18.00
Laua broneerimine: muna@suurmuna.ee / +372 5866 4668 / online reserveering
2.Pauline resto
1. käik
Ahjupannkook Leoki forelli ja lepasuitsu-hapukoorega
Ahopannkuuk Leoki hõrna ja lepäsuidsu-hapnõkoorõga
2. käik
Grillitud vutt pastinaagipüree, rosmariiniporgandite ja kirsikastmega
Küdset vutt pastinaagitambi, rosmariinipõrknidõ ja vislamar’ahämmätüsega
3. käik
Külmutatud šokolaadivaht karamellikreemi ja marineeritud mustikatega
Külmätet sokulaadivatt karammõlikreemi ja mariniiridü mustikidõga
Hind: 34€
Asukoht: Friedrich Reinhold Kreutzwaldi tn 52, Võru, 65610 Võru maakond
Lahtiolekuajad:
R 17:00 – 23:00
L 10:30-23:00
P 10:30-16:00
Laua broneerimine: pauline@freinholdimaja.ee / +372 5252133 / Tableonline broneering


3. Ilmaveere
1. käik
15h kartul / kihiline krõbe kartul / karulaugupesto
Krõpõ kõrdligadsõ kartohkavormi pala’, kahrulauguhämmätüs
2. käik
Mesine notsu / Küpsetatud sealiha tumeda õlle-sibulakastme ja salatitega
Küdset tsialihapala’ karamellidse sibulahämmätüse seeh
3. käik
Mustikas & kitsepiim / Kitsepiima- napoleonikook ja mustikajäätis
Mustigaiätüs, kitsõpiimäst määreh, krõpõ’ lipsokõsõ’
Hind: 35€
Asukoht: Kooli 2, Obinitsa, Setomaa vald, Võrumaa, 65301
Lahtiolekuajad:
E-N 17.00-22.00
R 17.00-23.00
L 12.00-23.00
P 12.00-17.00
Laua broneerimine:Online broneering / grupibroneering: Kätlin Rosenberg, info@ilmaveere.ee, +372 56606044
4. Kolm. Köök &Deli
1. käik
63 kraadi muna
Tsuklõv muna
2. käik
Fenkolileemes kohafilee forellimarja ja kartulilapikuga
Sudak tillileemen, hõrnamari ja litsut kardohk
3. käik
Rabarber ja keefir
Rabarbri ja keefiirihülp
Hind: 35€
Asukoht: Jüri tn 26, Võru, 65609 Võru maakond
Lahtiolekuajad:
Laua broneerimine: Maitselaegas@gmail.com / 51 910705 / TableOnline broneering


5. Ööbikuoru Villa restoran Andreas
1. käik
Kartulivahvlid räime ja nõrutatud hapukoorega
Kardohkavahvli räimetrullõ ja hapnõkoorõga
2. käik
Sea sisefilee kartuli- kruubi kroketi ja suitsuse veinikastmega
Tsia siseliha, kardohka-kruuba pätsik, veinihämmätüs
3. käik
Kohupiimapontšikud mustsõstra- vaarika keedisega
Vaarapiimäpallikõsõ sitiga-vavõrnasahvti ja marjuga
Hind: 33€
Asukoht: Tiidu küla, Rõuge vald, Võrumaa
Lahtiolekuajad: N-P kella 14.00-21.00
Laua broneerimine: villa@oruvilla.ee / +372 5099 666 / TableOnline
6.NAMM Resto & Šokolaadikohvik
Tervituseks
Suitsupeki-rukkileivatrühvel hapendatud köömnepeediga
Rüäleeväst ja vägeväst veerütüs hapatõt peediga
1. käik
Soolaforelli ja külmsuitsuangersäga mosaiik kurgileeme ja tilliõliga, grissiin
Kildatsõõr soolat hõrnast ja suitsutet angersägäst, man vadsasiba
2. käik
Krõbe seaküljerulaad ürdiste köögiviljadega ja röstsibula kastmega
Kõrksa tsialihatrull praesibulasuustiga ja küdset aiavilä
3. käik
Astelpaju kaerakile
Nõglapaiumaiku kiisla
Hind: 35€
Asukoht: Friedrich Reinhold Kreutzwaldi tn 15, Võru, 65609 Võru maakond
Lahtiolekuajad:
P-N 11:30-20:00
R-L 11:30-23:00
Laua broneerimine: info@nammresto.ee / 5395 8855


7. Veetka talu Metsarestoran Ürg
1. käik
Grillitud suvikõrvitsarullid murulauguse toorjuustukreemiga
Küdset suvõkürvidsätrulli pehmekeesikreemiga
2. käik
Nõgeseorsoto veisesteigi, marineeritud mustsõstra nupsukeste ja pargitatraga
Nõgõsõga kruubaruug, tõpraliha, marineerit sitikaurva ja pargitatrik
3. käik
Kuusekasvuhüüve murakaga
Kuusõkasohülp moolohkaga
Antud menüü igas käigus kasutatakse vähemalt 20% kohalikku mahetoorainet!
Hind: 35€
Asukoht: Veetka talu, Mähkli, 66412 Võru County
Lahtiolekuajad:
14:00-21:00
Laua broneerimine: maarjaliis.metsla@gmail.com /55696091
Läbi kodulehe www.veetka.ee
8. Ugandi Resto
1. käik
Soe praejuustusalat koonuskapsa ja kuslapuumarja-mustsõstrakastmega
Lämmi praekeesisalat tornkapsta ja marasahvtisilmiga
2. käik
Mahetalle ja saunasuitsuliha gurmeevorst, kartuli pavé, kõrvitsa ja romanesco sautée, punakapsakreem ja punaveinikaste
Meksä vorst kürvidsäkuhja pääl, kihtliganõ kardohk, kapstakõsõ, kapstakreem ja vereväveinisuust
3. käik
Meringue, rosmariinis marineeritud murakad, kuslapuumarja gelato ja suitsune valgešokolaadi-pähkli crumble
Musokoogikõsõ, kuslamaraiätüs, mariniirit molohka ja valgõsokulaadi-pähkmä raasakõsõ
Antud menüü igas käigus kasutatakse vähemalt 20% kohalikku mahetoorainet!
Hind: 35€
Asukoht: Lipuväljak 26, Otepää, Valgamaa, 67403
Lahtiolekuajad:
P-N / 11:00 – 22:00
R-L / 11:00 – 23:00
Laua broneerimine: info@ugandiresto.ee / +372 5833 4422

ERIÜRITUSED

9. Tillu ja Käbliku 6-käiguline õlleõhtusöök (2.mai)
Tillu kohvik ja Käbliku Pruulikoda kutsuvad teid ainulaadsele kuuekäigulisele õlleõhtusöögile, kus käsitööõlu astub keskmesse nii klaasis kui taldrikul. Kevadiselt värske menüü seob loomingulisel moel kohalikud maitsed ja Käbliku pruulikoja joogid – õlu saab uue tähenduse nii toidu koostisosana kui ka erksates kokteilides. See on õhtu, kus mängitakse maitsetega julgelt, ent austusega Vana-Võromaa tooraine vastu. Tule ja avasta, kuidas kevad maitseb, kui sellele lisada vahtu!
Tervituseks
Õlleglasuuriga peekoniporgandid
Ollõvaabaga peekonipõrkna
1. käik
Seakamarakrõps õllemajoneesiga
Kohrul tsiakammar ollõmajoneesiga
2. käik
Õllesupp suitsuforelliga ja õlleleib karulauguvõiga
Ollõnõ püreruug suidsutet iherüsega, manu ollõleib maiguvõiuga
3. käik
Õlles küpsetatud peet ja labineh
Ollõpeedi kroosikõsõ ja keesimäär kõrrutet vadsa pääl
4. käik
Seafilee õllese seenekastme ja ilujuurikatega
Tsia siseliha seenesuusti ja ahon küdset juurikidega
5. käik
Maitsepuhastaja: rabarberi posset
Maiguklaaritaja: rabarbrikriim
6. käik
Õllekreemitort vaarikatega
Ollõkreemitort vabarnidõga
Hind: 49€
Asukoht:Jaama tn 52, Põlva, 63306 Põlva maakond
Toimumisaeg: reedel, 2. mail algusega 19.00
Laua broneerimine: talupood@gmail.com / +372 5206576

10. Maagiline õhtusöök Setomaa Turismitalus (3.mai)
Setomaa Turismitalu kutsub teid 3. mail osa saama maagilisest õhtust, kus põimuvad kohalikud maitsed, šamanistlik vägi ja kevadine ärkamine. Külalised saavad nautida kolmekäigulist õhtusööki Vana-Võromaa värskest toorainest ja sellele järgnevat väestavat tulerituaali. Energiavahetust ning maagiat tulevad kohapeale tooma Tõnu Talimaa ja Terje Parts.
1. käik
Võis praetud sõir salatipadjal, murakamoos
Võiuga’ praadit sõir saladipad´a pääl, murahkasahvt
2. käik
Veisepraad sibulamoosi, lillkapsakreemi ja köögiviljakrõpsudega
Vasigapraat sibulasahvti, ninnkapstamääreh ja aiaviläkrõpsaga’
3. käik
Kaneeli – kõrvitsakook koduse vaniljejäätisega
Kaneeli-kõrvidsakuuk eistettü’ vanilli-iätüsega
Hind: 50€
Asukoht:Setomaa Turismitalu, Kalatsova-Kuksina, Miikse, 65306 Võru maakond
Toimumisaeg: laupäeval, 3. mail algusega 18.00
Laua broneerimine: seto@setotalu.ee / +3725161941 / online broneering

11. Anu Tauli kontsert-õhtusöök Uue-Saaluse Veinitalus (3.mai)
Olete oodatud nautima erilist kevadõhtut, kus kohtuvad ehe muusika ja maitseelamused – Anu Tauli kontsert ja Ulgumaa Puhveti kolmekäiguline õhtusöök Haanjamaa kuplite vahel. Laulja ja laulukirjutaja Anu Taul viib kuulajad oma tundliku vokaali ja looduse rütmidest kantud lauludega rännakule iseendasse, esitades muusikat nii albumilt „Metskass” kui ka värsket loomingut. Õhtusöögiks pakub Ulgumaa Puhvet hooajalist ja kohalikust toorainest valmistatud menüüd, mille inspiratsioon ulatub nii Saaluse mõisa veinikeldrisse kui ka prantsuse köögi klassikasse. Koostöös Uue-Saaluse Veinitaluga valmib elamus, kus kõik detailid on hoole ja armastusega läbi mõeldud.
1. käik
Üllatusamps koos Uue-Saaluse vahuveiniga
2. käik
Prantsusepärane kanahautis, ahjukartulid, kevadised võrsed ja karulaugukreem
Kanaruug prantsuse muudu, ahokardohka, keväjäne rohilinõ ja kahrulaugukriim
3. käik
Kihiline purgimaius kama ja marjadega
Kõrdliganõ kamamakjus marjuga
Hind: 49€
Asukoht:Uue-Saaluse Veinitalu, Uue-Saaluse, 65147 Võru maakond
Toimumisaeg: laupäeval, 3. mail algusega 19.00
Piletid üritusele osta siit!

12. Emmega kohvikusse (10.mai)
Tillu kohvik kutsub teid emadepäeva puhul osa saama soojast ja tähendusrikkast erisündmusest „Emmega kohvikusse“. Kogu päeva vältel on oodatud emad ja nende lähedased, et koos nautida hetki, mis tähistavad emaks olemise vägevust. See on võimalus võtta aeg maha, jagada maitseid ja mälestusi ning teha üks imeline emadepäev veelgi erilisemaks.
1. käik
Tillu hapusaiavõiku suitsuforelliga
Suidsu-iherüs vadsakääro pääl
2. käik
Pasta karulaugupesto ja krõbeda sealihaga
Tahtaribakõsõ kahrulaugumääriga ja kõrksa tsialiha
3. käik
Kohupiimakook
Vaarapiimäkuuk
Hind: 29€
Asukoht:Jaama tn 52, Põlva, 63306 Põlva maakond
Toimumisaeg: laupäeval, 10.mai 12-17
Laua broneerimine: talupood@gmail.com / +372 5206576

13. Lihuniku Äri 5-käiguline maitse-ja koolitusrännak veiseliha maailma (17.mai)
Lihuniku Äri viib teid viiekäigulisele maitse- ja teadmisterännakule, kus rahvusvahelise kogemusega külaliskokk Hamza Fituri loob lihtsa käekirjaga suurepäraseid roogasid mahedast rohumaaveise lihast. Õhtusöök põimib maitsed ja teadmised – igat käiku saadavad vestlused lihasöömisest, jätkusuutlikkusest ja tervisest koos Aet Kiisla ja perenaine Katrin Noorkõivuga. Lisaks saab iga külaline kaasa retseptid ning soovitused erinevate veiselihalõigete kasutamiseks koduköögis.
1. käik
Veiseliha tartar
Tsäpendet tõpraliha
2. käik
Mehkamehe leem
Mehkamehe ruug
3. käik
Itaalia-mamma lihapallid
Itaalia muudu lihapalli
4. käik
Veisesteik, kartulipuder ja köögiviljad
Puulküdset tõpraliha, kardohkatamp ja aiavilä
5. käik
Tiramisu
Kõrdligane piskviidi ja keesimakjus
Antud menüü igas käigus kasutatakse vähemalt 20% kohalikku mahetoorainet!
Hind: 69€
Asukoht:Haanja Puhke- ja Spordikeskus, Haanja, 65101 Võru County
Toimumisaeg: laupäeval, 17.05 kell 18.00
Laua broneerimine:katrin@lihunik.ee / 5152408 / TableOnline