uma mekk kevadgurmee

 

2. mai – 11. mai 2025

UMA MEKK Kevadgurmees kohtuvad  kohalik tooraine ja Vana-Võromaa piirkonna 12 parimat restorani

3-käigulise erimenüü hind on 29-35€

UMA MEKK Kevadgurmee erimenüü kutsub Sind avastama kohalikust Vana-Võromaa värskest toorainest valmistatud hõrgutisi, mis on loodud piirkonna tippkokkade meisterliku käe all. Iga roog on loodud armastuse ja tähelepanuga, et pakkuda sulle unustamatuid maitseelamusi.
3-käigulise erimenüü hind jääb vahemikku 29-35€, eriüritustel on eraldi hinnastamine sõltuvalt ürituse konseptsioonist ja käikude arvust.

Ära jää ootama! Restoranide külastamiseks on vaja teha eelbroneering. Broneeri oma külastus juba täna, et tagada endale laud oma meelepärases restoranis! Varajase broneerimisega aitad meil vältida ka toidu raiskamist.

1. Suur Muna

1. käik

Kahed peedi-kitsejuustupallikesed salatipadjal värske basiilikuga
 Kattõ masti peedi-kitsekeesi pallikõsõ ja salat basiilikuga

2. käik

Suitsune seasisefileerull köögiviljadega
 Suidsunõ tsialihatrull aiaviljuga

3. käik

Musta ploomi maius pohlamoosiga
 Musta liivamara makjus palohkasahvtiga

Hind: 35€

Asukoht: Muna-Mäe, Haanja küla, Rõuge vald, Võrumaa, 65101

Lahtiolekuajad: E-L 11.00-21.00, P 11.00–18.00

Laua broneerimine: muna@suurmuna.ee / +372 5866 4668 / online reserveering

2.Pauline resto

1. käik

Ahjupannkook Leoki forelli ja lepasuitsu-hapukoorega
Ahopannkuuk Leoki hõrna ja lepäsuidsu-hapnõkoorõga

2. käik

Grillitud vutt pastinaagipüree, rosmariiniporgandite ja kirsikastmega
 Küdset vutt pastinaagitambi, rosmariinipõrknidõ ja vislamar’ahämmätüsega

3. käik

Külmutatud šokolaadivaht karamellikreemi ja marineeritud mustikatega
 Külmätet sokulaadivatt karammõlikreemi ja mariniiridü mustikidõga

Hind: 34€

Asukoht: Friedrich Reinhold Kreutzwaldi tn 52, Võru, 65610 Võru maakond

Lahtiolekuajad:

R 17:00 – 23:00
L 10:30-23:00
P 10:30-16:00

Laua broneerimine: pauline@freinholdimaja.ee / +372 5252133 / Tableonline broneering

3. Ilmaveere

1. käik

15h kartul / kihiline krõbe kartul / karulaugupesto
 Krõpõ kõrdligadsõ kartohkavormi pala’, kahrulauguhämmätüs

2. käik

Mesine notsu / Küpsetatud sealiha tumeda õlle-sibulakastme ja salatitega
 Küdset tsialihapala’ karamellidse sibulahämmätüse seeh

3. käik

Mustikas & kitsepiim / Kitsepiima- napoleonikook ja mustikajäätis
 Mustigaiätüs, kitsõpiimäst määreh, krõpõ’ lipsokõsõ’

Hind: 35€

Asukoht: Kooli 2, Obinitsa, Setomaa vald, Võrumaa, 65301

Lahtiolekuajad:

E-N 17.00-22.00
R      17.00-23.00
L       12.00-23.00
P       12.00-17.00

Laua broneerimine:Online broneering / grupibroneering: Kätlin Rosenberg, info@ilmaveere.ee,  +372 56606044

4. Kolm. Köök &Deli

1. käik

63 kraadi muna
 Tsuklõv muna

2. käik

Fenkolileemes kohafilee forellimarja ja kartulilapikuga
Sudak tillileemen, hõrnamari ja litsut kardohk

3. käik

Rabarber ja keefir
 Rabarbri ja keefiirihülp

Hind: 35€

Asukoht: Jüri tn 26, Võru, 65609 Võru maakond

Lahtiolekuajad:

02.mai 18:00-22:00
03.mai 14:00-22:00
08.mai 17:00-21:00
09.mai 18:00-22:00
10.mai 14:00-22:00

Laua broneerimine: Maitselaegas@gmail.com / 51 910705 / TableOnline broneering

5. Ööbikuoru Villa restoran Andreas

1. käik

Kartulivahvlid räime ja nõrutatud hapukoorega
Kardohkavahvli räimetrullõ ja hapnõkoorõga

2. käik

Sea sisefilee kartuli- kruubi kroketi ja suitsuse veinikastmega
 Tsia siseliha, kardohka-kruuba pätsik, veinihämmätüs

3. käik

Kohupiimapontšikud mustsõstra- vaarika keedisega
 Vaarapiimäpallikõsõ sitiga-vavõrnasahvti ja marjuga

 

Hind: 33€

Asukoht: Tiidu küla, Rõuge vald, Võrumaa

Lahtiolekuajad: N-P kella 14.00-21.00

Laua broneerimine: villa@oruvilla.ee / +372 5099 666 / TableOnline

6.NAMM Resto & Šokolaadikohvik

Tervituseks

Suitsupeki-rukkileivatrühvel hapendatud köömnepeediga
 Rüäleeväst ja vägeväst veerütüs hapatõt peediga

1. käik

Soolaforelli ja külmsuitsuangersäga mosaiik kurgileeme ja tilliõliga, grissiin
 Kildatsõõr soolat hõrnast ja suitsutet angersägäst, man vadsasiba

2. käik

Krõbe seaküljerulaad ürdiste köögiviljadega ja röstsibula kastmega
 Kõrksa tsialihatrull praesibulasuustiga ja küdset aiavilä

3. käik

Astelpaju kaerakile
 Nõglapaiumaiku kiisla

Hind: 35€

Asukoht: Friedrich Reinhold Kreutzwaldi tn 15, Võru, 65609 Võru maakond

Lahtiolekuajad:

P-N 11:30-20:00
R-L 11:30-23:00

Laua broneerimine: info@nammresto.ee / 5395 8855

7. Veetka talu Metsarestoran Ürg

 1. käik

Grillitud suvikõrvitsarullid murulauguse toorjuustukreemiga
Küdset suvõkürvidsätrulli pehmekeesikreemiga

2. käik

Nõgeseorsoto veisesteigi, marineeritud mustsõstra nupsukeste ja pargitatraga
 Nõgõsõga kruubaruug, tõpraliha, marineerit sitikaurva ja pargitatrik

3. käik

Kuusekasvuhüüve murakaga
 Kuusõkasohülp moolohkaga

Antud menüü igas käigus kasutatakse vähemalt 20% kohalikku mahetoorainet!

 

Hind: 35€

Asukoht: Veetka talu, Mähkli, 66412 Võru County

Lahtiolekuajad:

14:00-21:00

Laua broneerimine: maarjaliis.metsla@gmail.com /55696091
Läbi kodulehe www.veetka.ee

8. Ugandi Resto

1. käik

Soe praejuustusalat koonuskapsa ja kuslapuumarja-mustsõstrakastmega
 Lämmi praekeesisalat tornkapsta ja marasahvtisilmiga

2. käik

Mahetalle ja saunasuitsuliha gurmeevorst, kartuli pavé, kõrvitsa ja romanesco sautée, punakapsakreem ja punaveinikaste
 Meksä vorst kürvidsäkuhja pääl, kihtliganõ kardohk, kapstakõsõ, kapstakreem ja vereväveinisuust

3. käik

Meringue, rosmariinis marineeritud murakad, kuslapuumarja gelato ja suitsune valgešokolaadi-pähkli crumble
 Musokoogikõsõ, kuslamaraiätüs, mariniirit molohka ja valgõsokulaadi-pähkmä raasakõsõ

Antud menüü igas käigus kasutatakse vähemalt 20% kohalikku mahetoorainet!

Hind: 35€

Asukoht: Lipuväljak 26, Otepää, Valgamaa, 67403

Lahtiolekuajad:

P-N / 11:00 – 22:00
R-L / 11:00 – 23:00

Laua broneerimine: info@ugandiresto.ee / +372 5833 4422

ERIÜRITUSED

9. Tillu ja Käbliku 6-käiguline õlleõhtusöök (2.mai)

Tillu kohvik ja Käbliku Pruulikoda kutsuvad teid ainulaadsele kuuekäigulisele õlleõhtusöögile, kus käsitööõlu astub keskmesse nii klaasis kui taldrikul. Kevadiselt värske menüü seob loomingulisel moel kohalikud maitsed ja Käbliku pruulikoja joogid – õlu saab uue tähenduse nii toidu koostisosana kui ka erksates kokteilides. See on õhtu, kus mängitakse maitsetega julgelt, ent austusega Vana-Võromaa tooraine vastu. Tule ja avasta, kuidas kevad maitseb, kui sellele lisada vahtu!

Tervituseks

Õlleglasuuriga peekoniporgandid
Ollõvaabaga peekonipõrkna

1. käik

Seakamarakrõps õllemajoneesiga
Kohrul tsiakammar ollõmajoneesiga

2. käik

Õllesupp suitsuforelliga ja õlleleib karulauguvõiga
 Ollõnõ püreruug suidsutet iherüsega, manu ollõleib maiguvõiuga

3. käik

Õlles küpsetatud peet ja labineh
 Ollõpeedi kroosikõsõ ja keesimäär kõrrutet vadsa pääl

4. käik

Seafilee õllese seenekastme ja ilujuurikatega
 Tsia siseliha seenesuusti ja ahon küdset juurikidega

5. käik

Maitsepuhastaja: rabarberi posset
Maiguklaaritaja: rabarbrikriim

6. käik

Õllekreemitort vaarikatega
Ollõkreemitort vabarnidõga

 

Hind: 49€

Asukoht:Jaama tn 52, Põlva, 63306 Põlva maakond

Toimumisaeg: reedel, 2. mail algusega 19.00

Laua broneerimine: talupood@gmail.com / +372 5206576

10. Maagiline õhtusöök Setomaa Turismitalus (3.mai)

Setomaa Turismitalu kutsub teid 3. mail osa saama maagilisest õhtust, kus põimuvad kohalikud maitsed, šamanistlik vägi ja kevadine ärkamine. Külalised saavad nautida kolmekäigulist õhtusööki Vana-Võromaa värskest toorainest ja sellele järgnevat väestavat tulerituaali. Energiavahetust ning maagiat tulevad kohapeale tooma Tõnu Talimaa ja Terje Parts.

1. käik

Võis praetud sõir salatipadjal, murakamoos
Võiuga’ praadit sõir saladipad´a pääl, murahkasahvt

2. käik

Veisepraad sibulamoosi, lillkapsakreemi ja köögiviljakrõpsudega
Vasigapraat sibulasahvti, ninnkapstamääreh ja aiaviläkrõpsaga’

3. käik

Kaneeli – kõrvitsakook koduse vaniljejäätisega
 Kaneeli-kõrvidsakuuk eistettü’ vanilli-iätüsega

 

Hind: 50€

Asukoht:Setomaa Turismitalu, Kalatsova-Kuksina, Miikse, 65306 Võru maakond

Toimumisaeg: laupäeval, 3. mail algusega 18.00

Laua broneerimine: seto@setotalu.ee / +3725161941 / online broneering

11. Anu Tauli kontsert-õhtusöök Uue-Saaluse Veinitalus (3.mai)

Olete oodatud nautima erilist kevadõhtut, kus kohtuvad ehe muusika ja maitseelamused – Anu Tauli kontsert ja Ulgumaa Puhveti kolmekäiguline õhtusöök Haanjamaa kuplite vahel. Laulja ja laulukirjutaja Anu Taul viib kuulajad oma tundliku vokaali ja looduse rütmidest kantud lauludega rännakule iseendasse, esitades muusikat nii albumilt „Metskass” kui ka värsket loomingut. Õhtusöögiks pakub Ulgumaa Puhvet hooajalist ja kohalikust toorainest valmistatud menüüd, mille inspiratsioon ulatub nii Saaluse mõisa veinikeldrisse kui ka prantsuse köögi klassikasse. Koostöös Uue-Saaluse Veinitaluga valmib elamus, kus kõik detailid on hoole ja armastusega läbi mõeldud.

1. käik

Üllatusamps koos Uue-Saaluse vahuveiniga

2. käik

Prantsusepärane kanahautis, ahjukartulid, kevadised võrsed ja karulaugukreem
 Kanaruug prantsuse muudu, ahokardohka, keväjäne rohilinõ ja kahrulaugukriim

3. käik

Kihiline purgimaius kama ja marjadega
 Kõrdliganõ kamamakjus marjuga

Hind: 49€

Asukoht:Uue-Saaluse Veinitalu, Uue-Saaluse, 65147 Võru maakond

Toimumisaeg: laupäeval, 3. mail algusega 19.00

Piletid üritusele osta siit!

12. Emmega kohvikusse (10.mai)

Tillu kohvik kutsub teid emadepäeva puhul osa saama soojast ja tähendusrikkast erisündmusest „Emmega kohvikusse“. Kogu päeva vältel on oodatud emad ja nende lähedased, et koos nautida hetki, mis tähistavad emaks olemise vägevust. See on võimalus võtta aeg maha, jagada maitseid ja mälestusi ning teha üks imeline emadepäev veelgi erilisemaks.

1. käik

Tillu hapusaiavõiku suitsuforelliga
Suidsu-iherüs vadsakääro pääl

2. käik

Pasta karulaugupesto ja krõbeda sealihaga
 Tahtaribakõsõ kahrulaugumääriga ja kõrksa tsialiha

3. käik

Kohupiimakook
 Vaarapiimäkuuk

Hind: 29

Asukoht:Jaama tn 52, Põlva, 63306 Põlva maakond

Toimumisaeg: laupäeval, 10.mai 12-17

Laua broneerimine: talupood@gmail.com / +372 5206576

13. Lihuniku Äri 5-käiguline maitse-ja koolitusrännak veiseliha maailma  (17.mai)

Lihuniku Äri viib teid viiekäigulisele maitse- ja teadmisterännakule, kus rahvusvahelise kogemusega külaliskokk Hamza Fituri loob lihtsa käekirjaga suurepäraseid roogasid mahedast rohumaaveise lihast. Õhtusöök põimib maitsed ja teadmised – igat käiku saadavad vestlused lihasöömisest, jätkusuutlikkusest ja tervisest koos Aet Kiisla ja perenaine Katrin Noorkõivuga. Lisaks saab iga külaline kaasa retseptid ning soovitused erinevate veiselihalõigete kasutamiseks koduköögis.

1. käik

Veiseliha tartar
Tsäpendet tõpraliha

2. käik

Mehkamehe leem
Mehkamehe ruug

3. käik

Itaalia-mamma lihapallid
Itaalia muudu lihapalli

4. käik

Veisesteik, kartulipuder ja köögiviljad
Puulküdset tõpraliha, kardohkatamp ja aiavilä

5. käik

Tiramisu
Kõrdligane piskviidi ja keesimakjus

Antud menüü igas käigus kasutatakse vähemalt 20% kohalikku mahetoorainet!

 

Hind: 69€

Asukoht:Haanja Puhke- ja Spordikeskus, Haanja, 65101 Võru County

Toimumisaeg: laupäeval, 17.05 kell 18.00

Laua broneerimine:katrin@lihunik.ee / 5152408 / TableOnline