Koostisosad: mahe tatar

Kamajahu võib olla tehtud ka ainult ühest viljast. Urvaste tatrakama ongi tehtud vaid mahedalt kasvatatud tatrast.

Teadaolevalt pole tatrast vanal ajal kamajahu tehtud, kuigi Lõuna-Eestis kasvatati tatart laialdaselt. Samas on tatar selline vili, mille terades pole tervaviljavalku (gluteeni). Kõhuhädadega kimpus olijale peaks tatrakama olema sobiv toit.

Kamajahust saab kiiresti teha maitsva ja toitva söögi: sega jahu hapupiimaga, maitseks pisut mett või moosi ja ongi toidukord valmis. Kama võib teha ka jogurtiga või soolase variandi keefiriga.

Urvaste Külade Selts valmistab kama käsitööna külaköögis –  tatratangud  keedetakse, kuivatatakse, röstitakse, siis jahvatatakse ja pakitakse. Kamast saadud tulu kasutatakse kogukonna hüvanguks.


Tootja: Urvaste Külade Selts

Mahetoode