Tatrakama
Koostisosad: mahe tatar
Kamajahu võib olla tehtud ka ainult ühest viljast. Urvaste tatrakama ongi tehtud vaid mahedalt kasvatatud tatrast.
Teadaolevalt pole tatrast vanal ajal kamajahu tehtud, kuigi Lõuna-Eestis kasvatati tatart laialdaselt. Samas on tatar selline vili, mille terades pole tervaviljavalku (gluteeni). Kõhuhädadega kimpus olijale peaks tatrakama olema sobiv toit.
Kamajahust saab kiiresti teha maitsva ja toitva söögi: sega jahu hapupiimaga, maitseks pisut mett või moosi ja ongi toidukord valmis. Kama võib teha ka jogurtiga või soolase variandi keefiriga.
Urvaste Külade Selts valmistab kama käsitööna külaköögis – tatratangud keedetakse, kuivatatakse, röstitakse, siis jahvatatakse ja pakitakse. Kamast saadud tulu kasutatakse kogukonna hüvanguks.
Tootja: Urvaste Külade Selts