UMA MEKK KOHVIKUTE JA RESTORANIDE NÄDAL!
Avaldatud: 13 oktoober, 2022
Aastal 2022 toimub UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädal 07.-16. oktoober.
Kohvikute ja restoranide nädala eesmärgiks on viia kokku Võrumaa pärandtoidu tootjad, kes on koondunud võrgustikku Uma Mekk, toitlustus- ja turismiettevõtjatega.
Kolmekäigulise erimenüü hind on 29 eurot.
Lauad palume broneerida vähemalt 24h ette, võttes ise ühendust meelepärase söögikohaga.
Piusa kõrts aka Klunker
Broneerimine 537 30298, eliise.glaser@gmail.com
PEAKOKA TERVITUS:
Pasteediampsud
(Pastedihampsahusõ)
EELROOG:
Karuliha pannisaial, punapeedikreem ja karamellsibulad
(Kahruliha pannivadsakõsõ pääl, peedimäär ja mesine sipul)
PEAROOG:
Rebitud liha lõkkekartulite, punaveinikastme ja mustsõstrakreemiga
(Käristet liha, hüdsinküdset kardohka, veinihämmätüs ja sitigakreem)
MAGUS:
Kaerahelbe-toorjuustukook ja ebaküdooniakreem
(Kaarahelbe-vaarapiimäkuuk hapnõubinakreemiga)
Veski Pubi
Broneerimine 521 5290,
euroveski@gmail.com
EELROOG:
Küpsetatud Kolotsi kitsejuust
(Küdset kitsekees, hernekreem ja
sibula-liivasahvt)
PEAROOG:
Lambapraad köögiviljade ja mädarõikasalsaga
(Lambalihaküdsüs aiavilju ja
krehvtidsõ mõroritkasuustiga)
MAGUS:
Peidus ploomid
(Kohopiimäkorvikõstõ musokoogikõisi
ala käkit liivamarja)
Mooste viinavabrik
Broneerimine 585 14007, info@viinavabrik.ee
PEAKOKA TERVITUS:
Viinavabriku sõir ja Valgesoo raba murakatest moos
(Viinavabrigu sõir Valgõsuust peri molohkidest sahvtiga)
EELROOG:
Karilatsi forellisupp suitsutatud vutimunaga, majaleib, pitsike (Liim Karilatsi iherüsest suidsutõt vutimunaga, leib, klahv)
PEAROOG:
Ulukilihapada suures mitmeviljakuklis (Havvutõt mõtseläjäliha ja aiakraam vadsa sisen)
MAGUS:
Õlletaignas frititud Mooste õunaaia õunad ja pohlajäätis (Küdseubina ollõdsõn tahtan ja palokaiätüs)
Seto Tsäimaja
Broneerimine
505 4673,
myyk@setomuuseum.ee
EELROOG:
Peet / kala / suits
(Piit / kala / sau)
PEAROOG:
Puuahjus küpsetatud lammas / kruup / porgand
(Puuahoh küdset lammas / suurma /põrknas)
MAGUS:
Krõbe õunakook / jäätis / tolm
(Krõpõ küdset upin / iätüs)
.
.
.
Maa gurmee kodurestoran
Broneerimine 562 84604, maagurmee@gmail.com
EELROOG:
Kerge vürtsikas tomatisupp juustuste krutoonidega
(Krehvtine tumadiruug
keesiste krõpõvadsa palakõisiga)
PEAROOG:
Võis praetud kohafilee sügisese köögiviljawokiga
(Võiun praadit sudak
kipõlt küdset kirivä aiakraamiga)
MAGUS:
Pahupidi pavlova astelpaju-mandlilikööriga
(Musokoogikõsõ nõglapaiu ja
mandli-makõviina kreemiga)
Ööbikuoru Villa restoran Andreas
Broneerimine 509 9666, villa@oruvilla.ee
EELROOG:
Suvikõrvits kooreses kastmes ja juustulehvik (Suvõkürvits koorõsõn suustin ja keesiviuhka)
PEAROOG VALIKUS:
Hirveliha rulaad sibula-kartulikreemi, metsaseente ja röstküüslauguga
(Küdset putelvili Villa määriga, man küdset tumadi)
või
Leoki forellisteik lillkapsakreemi ja fondantkartulite ja valge veini-kaaviari kastmega
(Iherüsepala küdsekardohka pääl, man ninnkapstakreem)
MAGUS:
Mustsõstratiramisu pähklipuruga
(Sitigaga kõrdliganõ makjus, tsäpendet pähkmäs pääl)
Georgi Hotell restoran Postmark
Broneerimine 332 2221, broneeringud@georgihotell.ee
EELROOG:
Küpsepeet Andri-Peedo kitsepiima-valgehallitusjuustuga
(Küdset piit ja valgõhallitusõga kitsekees Andri-Peedolt)
PEAROOG:
Paalia kartuli-pastinaagipüreega
(Mägihõrnas kardohka-
pastinaagipudroga)
MAGUS:
Jõhvika-kodujuustukook
musta leiva peal
(Leevä pääle tettü
kurõmara-vaarapiimäkuuk)
Mõisa Ait
Broneerimine 566 89049,
info@moisaait.ee
EELROOG:
Kõrvitsa-astelpaju kreemsupp
(Kürvidsä-nõglapaiu püreruug)
PEAROOG:
Grillitud veisesteik köögiviljade, metsaseenekastme ja krõbeda lehtkapsaga
(Küdset tõpraliha aiavilju, mõtsasiinist hämmätüse ja krõpõ tsärokapstaga)
MAGUS:
Põletatud juustukook
väikese limoncelloga
(Palotõt keesikuuk ja
klõnks tsitroniviina)
Hotell Pesa restoran
Broneerimine 562 22881, broneering@kagureis.ee
EELROOG:
Soolatud Karilatsi forellifilee, laimi majoneesi ja uputatud vutimunaga
(Sooladu iherüseraasakõsõ laimimaiku majoneesiga, man uputet muna)
PEAROOG:
Seasisefileerull kukeseenetäidisega, lillkapsapüree ja vadakukaste
(Kikkasiiniga täüdet tsialihatrull, ninnkapstapudro ja kohopiimäleemest hämmätüs)
MAGUS:
Mustsõstrahõnguline Panna Cotta röstitud kaerahelveste ja marjakastmega
(Sitigahõnguline koorõhüübüs, pääl krõpõ kaarahelbe ja marjust hämmätüs)
Kohvik Suur Muna
Broneerimine 556 10537, muna@suurmuna.ee
EELROOG:
Sibulasupp
(Sibularuug)
PEAROOG:
Sokupihv pestose kruubi ja köögiviljadega
(Sikalihast kotlet, rohiliidsõ kruuba ja aiavilä)
MAGUS:
Rabarberibesee astelpajukastmega
(Rabarbrine kütsevatukuuk nõglapaiuhämmätüsega)