Avaldatud: 13 oktoober, 2022

Uma mekk restoraninädal

Aastal 2022 toimub UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädal 07.-16. oktoober.

Kohvikute ja restoranide nädala eesmärgiks on viia kokku Võrumaa pärandtoidu tootjad, kes on koondunud võrgustikku Uma Mekk, toitlustus- ja turismiettevõtjatega.

Kolmekäigulise erimenüü hind on 29 eurot.

Lauad palume broneerida vähemalt 24h ette, võttes ise ühendust meelepärase söögikohaga.

Klunker

Piusa kõrts aka Klunker

Broneerimine 537 30298, eliise.glaser@gmail.com

PEAKOKA TERVITUS:

Pasteediampsud

(Pastedihampsahusõ)

EELROOG:

Karuliha pannisaial, punapeedikreem ja karamellsibulad

(Kahruliha pannivadsakõsõ pääl, peedimäär ja mesine sipul)

PEAROOG:

Rebitud liha lõkkekartulite, punaveinikastme ja mustsõstrakreemiga

(Käristet liha, hüdsinküdset kardohka, veinihämmätüs ja sitigakreem)

MAGUS:

Kaerahelbe-toorjuustukook ja ebaküdooniakreem

(Kaarahelbe-vaarapiimäkuuk hapnõubinakreemiga)

Veski Pubi

Broneerimine 521 5290,

euroveski@gmail.com

EELROOG:

Küpsetatud Kolotsi kitsejuust

(Küdset kitsekees, hernekreem ja

sibula-liivasahvt)

PEAROOG:

Lambapraad köögiviljade ja mädarõikasalsaga

(Lambalihaküdsüs aiavilju ja

krehvtidsõ mõroritkasuustiga)

MAGUS:

Peidus ploomid

(Kohopiimäkorvikõstõ musokoogikõisi

ala käkit liivamarja)

 

Mooste viinavabrik

Broneerimine 585 14007, info@viinavabrik.ee

PEAKOKA TERVITUS:

Viinavabriku sõir ja Valgesoo raba murakatest moos

(Viinavabrigu sõir Valgõsuust peri molohkidest sahvtiga)

EELROOG:

Karilatsi forellisupp suitsutatud vutimunaga, majaleib, pitsike (Liim Karilatsi iherüsest suidsutõt vutimunaga, leib, klahv)

PEAROOG:

Ulukilihapada suures mitmeviljakuklis (Havvutõt mõtseläjäliha ja aiakraam vadsa sisen)

MAGUS:

Õlletaignas frititud Mooste õunaaia õunad ja pohlajäätis (Küdseubina ollõdsõn tahtan ja palokaiätüs)

Seto Tsäimaja

Broneerimine

505 4673,

myyk@setomuuseum.ee

EELROOG:

Peet / kala / suits

(Piit / kala / sau)

PEAROOG:

Puuahjus küpsetatud lammas / kruup / porgand

(Puuahoh küdset lammas / suurma /põrknas)

MAGUS:

Krõbe õunakook / jäätis / tolm

(Krõpõ küdset upin / iätüs)

.

.

.

Maa gurmee kodurestoran

Broneerimine 562 84604, maagurmee@gmail.com

EELROOG:

Kerge vürtsikas tomatisupp juustuste krutoonidega

(Krehvtine tumadiruug

keesiste krõpõvadsa palakõisiga)

PEAROOG:

Võis praetud kohafilee sügisese köögiviljawokiga

(Võiun praadit sudak

kipõlt küdset kirivä aiakraamiga)

MAGUS:

Pahupidi pavlova astelpaju-mandlilikööriga

(Musokoogikõsõ nõglapaiu ja

mandli-makõviina kreemiga)

 

Ööbikuoru Villa restoran Andreas

Broneerimine 509 9666, villa@oruvilla.ee

EELROOG:

Suvikõrvits kooreses kastmes ja juustulehvik (Suvõkürvits koorõsõn suustin ja keesiviuhka)

PEAROOG VALIKUS:

Hirveliha rulaad sibula-kartulikreemi, metsaseente ja röstküüslauguga

(Küdset putelvili Villa määriga, man küdset tumadi)

või

Leoki forellisteik lillkapsakreemi ja fondantkartulite ja valge veini-kaaviari kastmega

(Iherüsepala küdsekardohka pääl, man ninnkapstakreem)

MAGUS:

Mustsõstratiramisu pähklipuruga

(Sitigaga kõrdliganõ makjus, tsäpendet pähkmäs pääl)

Georgi Hotell restoran Postmark

Broneerimine 332 2221, broneeringud@georgihotell.ee

EELROOG:

Küpsepeet Andri-Peedo kitsepiima-valgehallitusjuustuga

(Küdset piit ja valgõhallitusõga kitsekees Andri-Peedolt)

PEAROOG:

Paalia kartuli-pastinaagipüreega

(Mägihõrnas kardohka-

pastinaagipudroga)

MAGUS:

Jõhvika-kodujuustukook

musta leiva peal

(Leevä pääle tettü

kurõmara-vaarapiimäkuuk)

Mõisa Ait

Broneerimine 566 89049,

info@moisaait.ee

EELROOG:

Kõrvitsa-astelpaju kreemsupp

(Kürvidsä-nõglapaiu püreruug)

PEAROOG:

Grillitud veisesteik köögiviljade, metsaseenekastme ja krõbeda lehtkapsaga

(Küdset tõpraliha aiavilju, mõtsasiinist hämmätüse ja krõpõ tsärokapstaga)

MAGUS:

Põletatud juustukook

väikese limoncelloga

(Palotõt keesikuuk ja

klõnks tsitroniviina)

Hotell Pesa restoran

Broneerimine 562 22881, broneering@kagureis.ee

EELROOG:

Soolatud Karilatsi forellifilee, laimi majoneesi ja uputatud vutimunaga

(Sooladu iherüseraasakõsõ laimimaiku majoneesiga, man uputet muna)

PEAROOG:

Seasisefileerull kukeseenetäidisega, lillkapsapüree ja vadakukaste

(Kikkasiiniga täüdet tsialihatrull, ninnkapstapudro ja kohopiimäleemest hämmätüs)

MAGUS:

Mustsõstrahõnguline Panna Cotta röstitud kaerahelveste ja marjakastmega

(Sitigahõnguline koorõhüübüs, pääl krõpõ kaarahelbe ja marjust hämmätüs)

Kohvik Suur Muna

Broneerimine 556 10537, muna@suurmuna.ee

EELROOG:

Sibulasupp

(Sibularuug)

PEAROOG:

Sokupihv pestose kruubi ja köögiviljadega

(Sikalihast kotlet, rohiliidsõ kruuba ja aiavilä)

MAGUS:

Rabarberibesee astelpajukastmega

(Rabarbrine kütsevatukuuk nõglapaiuhämmätüsega)