Avaldatud: 21 mai, 2024

Kuidas toidutooraine jõuab ostjani?

Kontaktseminar

4.juunil Eesti Maaülikoolis (Fr.R.Kreutzwaldi 1a-104, Tartu)

Konktaktseminari eesmärk on motiveerida ja parandada kohalike (mahe)toodete kättesaadavust

Päevakavas on toitlustajate, restoranide, hulgi- ja jaemüüjate esitlused ootustest Eesti tootjatele, Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskuse tutvustus, dünaamilise hanke võimalustest väiketootjate toodete paindlikumaks pakkumiseks.
Lõpupaneelis arutletakse tootjatega kohalike mahetoodete võimalustest turunõudluse rahuldamisel ja vajadustest kohaliku tootmise arendamisel.

Kontaktseminarile ootame:

Toidutootjaid

Toitlustajad

Jae- ja hulgikauplejad

Päevakava

  • 09.30 – 10.00 Tervituskohv mahetoorainest
  • 10.00 – 10.10  Avasõnad / Marko Gorban, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kantsler
  • 10.10 – 10.35  Kohalike ja mahetoodete pakkumise kogemused / Merit Mikk, Ökosahver OÜ ja Talu Toidab OÜ
  • 10.40 – 10.55  Kohaliku tooraine pakkumisest läbi restorani vaatenurga / Koit Uustalu, GMP Pühajärve Restoran
  • 11.00 – 11.15   Toitlustajatele mahetoidu pakkumisest / Aaro Lode, Baltic Restaurants
  • 11.20 – 12.00  Rühmatöö ja värskenduspaus
  • 12.00 – 12.15  Dünaamilise hanke võimalused / Agne Silde (toitlustuse portfellijuht) ja Maia Prunt (sõdurivarustuse ja elutoetuse kategooriajuht)RKIK hangete osakond
  • 12.20 – 12.35  Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskus / Margus Timmo, Osaühing Aiasaaduste väärinduskeskus
  • 12.40 – 13.25  Mahetootjate võimalustest / paneelarutelu koos rühmatöö sisendiga / Mirjam Pikkmets, Meelis Mõttus, Tiit Mansberg, Anti Allas
  • 13.30 – 14.00 Eelkokkuleppel kohtumised ostjate ja müüjatega, dünaamilise hanke spetsialistidega

ÜRITUST KORRALDAVAD:

UMA MEKK

VÕRUMAA ARENDUSKESKUS

SETOMAA LIIT

Võrumaa Arenduskeskus

ÜRITUST KAASRAHASTAB:

VÕRUMAA PARTNERLUSKOGU