4. juuni: kontaktseminar “Kuidas toidutooraine jõuab ostjani?”
Avaldatud: 21 mai, 2024
Kuidas toidutooraine jõuab ostjani?
Kontaktseminar
4.juunil Eesti Maaülikoolis (Fr.R.Kreutzwaldi 1a-104, Tartu)
Konktaktseminari eesmärk on motiveerida ja parandada kohalike (mahe)toodete kättesaadavust
Päevakavas on toitlustajate, restoranide, hulgi- ja jaemüüjate esitlused ootustest Eesti tootjatele, Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskuse tutvustus, dünaamilise hanke võimalustest väiketootjate toodete paindlikumaks pakkumiseks.
Lõpupaneelis arutletakse tootjatega kohalike mahetoodete võimalustest turunõudluse rahuldamisel ja vajadustest kohaliku tootmise arendamisel.
Kontaktseminarile ootame:
Toidutootjaid
Toitlustajad
Jae- ja hulgikauplejad
Päevakava
- 09.30 – 10.00 Tervituskohv mahetoorainest
- 10.00 – 10.10 Avasõnad / Marko Gorban, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kantsler
- 10.10 – 10.35 Kohalike ja mahetoodete pakkumise kogemused / Merit Mikk, Ökosahver OÜ ja Talu Toidab OÜ
- 10.40 – 10.55 Kohaliku tooraine pakkumisest läbi restorani vaatenurga / Koit Uustalu, GMP Pühajärve Restoran
- 11.00 – 11.15 Toitlustajatele mahetoidu pakkumisest / Aaro Lode, Baltic Restaurants
- 11.20 – 12.00 Rühmatöö ja värskenduspaus
- 12.00 – 12.15 Dünaamilise hanke võimalused / Agne Silde (toitlustuse portfellijuht) ja Maia Prunt (sõdurivarustuse ja elutoetuse kategooriajuht)RKIK hangete osakond
- 12.20 – 12.35 Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskus / Margus Timmo, Osaühing Aiasaaduste väärinduskeskus
- 12.40 – 13.25 Mahetootjate võimalustest / paneelarutelu koos rühmatöö sisendiga / Mirjam Pikkmets, Meelis Mõttus, Tiit Mansberg, Anti Allas
- 13.30 – 14.00 Eelkokkuleppel kohtumised ostjate ja müüjatega, dünaamilise hanke spetsialistidega
ÜRITUST KORRALDAVAD:
UMA MEKK
VÕRUMAA ARENDUSKESKUS
SETOMAA LIIT
ÜRITUST KAASRAHASTAB:
VÕRUMAA PARTNERLUSKOGU