UMA MEKK läheb Tartu Kevadlaadale!
Avaldatud: 26 aprill, 2023
Tartu Kevadlaat toimub laupäeval, 06.05 Tartu kesklinnas kell 10-16
UMA MEKK on Tartu Kevadlaadal väljas 14 väiketootjaga Vana-Võromaalt. UMA MEKK ala leiate Küüni tänavalt Kalevi poe eest (oleme kaardil punasega märgitud).
UMA MEKK alalt leiad:
Nipi seafarm – peamiseks müügiartikliks on ehe suitsusauna sink. Sink on valmistatud vanade traditsioonide kohaselt – liha on hoitud 8 päeva soolvees ja suitsutatud 40 tundi suitsusaunas. Lisaks pakutakse sealihast täissuitsuvorsti, suitsutatud parti ning konservi.
Viinamärdi talu – lambapiimatooted nagu jogurtid, jäätised, kõvad juustud, mozzarella ja burrata. Kõik valmistatud enda lammaste või lehmade piimast ja käsitööna!
Tarmere kanepi- ja tatratooted – pereettevõttes valmistatud lai valik tooteid, mis väärindavad tatart ja kanepit. Leidub nii kosmeetikat kui ka toidukraami nagu pastad, näkileivad, õlid, toortatar ja kanepiseemned.
VOH limonaadid Tedre talust – talus kasvatatakse ise vaarikaid ja marju ning viimastel aastatel on hakatud neid ka pudelisse villima. Valikus on põnevate maitsetega naturaalsed limonaadid ja mahlad, mis sobivad hästi nii lastele kui täiskasvanutele. Lisaks valmistatakse ka vaarikaõli.
Jaaniraotu talu – talus kasvatatakse erinevaid tiigikalu, samuti vutte. Talu perenaine on tuntud oma hoidiste ja leibade poolest.
Aivar Täpsi – pererahvas valmistab käsitööna nii rukkileiba kui kodust kalja ja õlut.
Urvaste mesi – Mesi on korjatud Võrumaa metsadest ja niitudelt, Otepää kõrgustiku Uhtjärve ürgoru piirkonnast.
Siidrimõisa lihaköök – lihaköögis suitsetatakse maitsvat liha, mis jälgib kindlaid põhimõtteid: kasutakse värsket eestimaist sealiha, aeglane küpsemine (12-16 tundi), lisatakse vaid meresoola ja naturaalset lepasuitsu (ei kasuta nitritit, fosfaate ja teisi säilitusaineid), ei süstita lihasse vett ega teisi aineid, me ei keeda liha enne suitsutamist. Lisaks leivale pakutakse ka värkset leiba ja lihakaid võileivamäärdeid.
Villagu talu – talus kasvatatakse astelpajusid ning väärindatakse neid erinevateks toodeteks, millest populaarseim on astelpajutoormahl.
Kõrgemäe talu – talus valmistatakse enda lehmade mahepiimast erinevaid käsitööjuustusid.
KODAS – KODASe õunaaedades kasvab rohkem kui 9000 õunapuud, mille viljadest valmistatakse rahvusvaheliselt tunnustatud käsitöösiidreid, vahuveine ning põnevaid alkoholivabu jooke.
Lemna – perenaine valmistab käsitööhoidiseid peamiselt enda kasvatatust. Valikus on juustumoosid, maitsesinepid, teravad kastmed ja marineeritud lisandud lihale, riisile ja pastale.
Veinimäe – Veinimäe talu mahe viinapuuistandikus kasvab üle 2000 viinamarjataime, millest valmistatakse käsitööveine, siidreid ja mahlajooke.