Hernekäkid

2 klaasi kuivatatud kooritud herneid
150 g suitsupekki
50 g sibulat
400 g kartulit
100 ml piima või koort
Soola

Valmistamine

Keeda hernes poolpehmeks, lisa kartul ja keeda pudruks. Sega kõik ühtlaseks pudruks ja lisa suitsupekiga praetud sibul ja pisut koort. Veereta pallid ja küpseta ahjus kuldpruuniks.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.