Pudrud ja kastmed
Kaasaegne kõrvitsakaste
Väljatuleks umbes 2 l
3 kg kõrvitsat
0,2 kg sibulat
2 tšillipipra kauna
100 ml heamaitselist toiduõli
5 00 ml vett
225 g pruuni suhkrut (toorsuhkur)
Maitse järgi lisada sinepiseemneid, soola, koriandrit.
Kartuli-tangupuder pekikastmega
150 g odratangu
1 kg kartuleid
umbes 1 l vett
150 g soolapekki
100 g sibulat
20 g jahu
0,5 l vett
pipart
Kruubi-oapuder hapupiimakastmega
150 g odrakruupi
50 g põlduba
umbes 1 l vett
30 g suitsuaunaliha või peekonit
soola
Kruubipuder õuntega
150 g odrakruupe
umbes 0,9 l vett
300 g kooritud õuna
80 g suhkrut
100 ml õunamahla