Hernekäkid

200 g kuivatatud herneid
100 g suitsutatud küljeliha
1 keskmine sibul
soola

Valmistamine

Herneid leotada leiges vees 6 – 8 tundi, panne koos leoveega keema ja keeta pehmeks. Kurnata ja tampida pudruks: Hästi peeneks hakitud sibul hautada koos lihakuubikutega pehmeks, lisada pudrule, maitsestada ja sega hästi läbi. Veeretada väikesed pallid ja küpsetada ahjus kuldpruuniks.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.