Hernepüreesupp soolalihast krõpsudega

300 g hernest
300 g kartulit
290 g porgandit
50 g sibulat
200 g soolatud küljeliha
1,9 l vett
murulauku

Valmistamine

Herneid leotada ööpäeva külmas vees. Pesta, koorida ja tükeldada kartul, porgand, sibul kuubikuteks. Soolatud liha lõigata õhukesteks viiludeks ja praadida kuldpruuniks. Saadud rasvaines kuumutada porgand ja sibul. Keevasse vette panna keema leotatud herned, keeta poolpehmeks. Lisada kartul, kuumutatud sibul ja porgand. Valmis supp püreerida saumikseriga. Maitsestada.

Serveerimisel lisada supile maitserohelist ja soolalihakrõpsud.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.