Hernevõie värsketest või külmutatud hernestest

100 g külmutatud herneid
2 küüslauguküünt
maitse järgi hakitud basiiliku lehte
100 g kodujuustu või kohupiima
lahjat hapukoort kreemja konsistentsi saamiseks
1 tl soola

Valmistamine

Herned kergelt sulatada ja koos ülejäänud komponentidega köögikombainis või saumikseriga töödelda ühtlaseks massiks. Maitsestada.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.