Kaalikapüreesupp 6-le sööjale
Võistlustöö „Nooruslik kevad”
550 g kaalikat
345 g kartulit
115 g porgandit
100 g sibulat
20 g võid
850 ml lihapuljongit
240 ml rõõska koort
30 g kõrvitsaseemneid
6 g värsket tüümiani
soola
Valmistamine
Kaalikas, porgand lõigata kuubikuteks ja kuumutada kergelt võiga, lisada juurde hakitud sibul ja kuumutada koos veel mõned minutid. Lisada kuum puljong, keeta poolpehmeks ja lisada kuubikuteks lõigatud kartul ning mõned tüümianilehed. Pehmeks keenud köögivili peenestada köögikombainis või saumikseriga, kuumutada keemiseni, segada juurde rõõskkoor ja maitsestada. Kuival pannil röstida kergelt jämedalt hakitud kõrvitsaseemned.
Serveerida püreesupp puljongitassist või supitaldrikult, peale riputada röstitud kõrvitsaseemneid ja tüümianilehekesed. Lisaks sobib pakkuda traditsioonilist karaskit koos köömnevõiga.