Kaalikapüreesupp 6-le sööjale

Võistlustöö „Nooruslik kevad”

550 g kaalikat
345 g kartulit
115 g porgandit
100 g sibulat
20 g võid
850 ml lihapuljongit
240 ml rõõska koort
30 g kõrvitsaseemneid
6 g värsket tüümiani
soola

Valmistamine

Kaalikas, porgand lõigata kuubikuteks ja kuumutada kergelt võiga, lisada juurde hakitud sibul ja kuumutada koos veel mõned minutid. Lisada kuum puljong, keeta poolpehmeks ja lisada kuubikuteks lõigatud kartul ning mõned tüümianilehed. Pehmeks keenud köögivili peenestada köögikombainis või saumikseriga, kuumutada keemiseni, segada juurde rõõskkoor ja maitsestada. Kuival pannil röstida kergelt jämedalt hakitud kõrvitsaseemned.

Serveerida püreesupp puljongitassist või supitaldrikult, peale riputada röstitud kõrvitsaseemneid ja tüümianilehekesed. Lisaks sobib pakkuda traditsioonilist karaskit koos köömnevõiga.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.