Karask

Väljatulek umbes 600 g

125 g kohupiim
250 g piim
1 tk muna
65 g nisujahu
3 g söögisooda
2 g sool
12 g suhkur/mesi
50 g või
140 g odrajahu

Valmistamine

Kohupiim segada lahtiklopitud muna, piima, soola ja suhkruga. Lisada juurde sulatatud või ja söögisoodaga segatud jahu. Taigen panna võiga määritud ja jahu või mannaga ülepuistatud vormi. Küpsetada ahjus 180 °C juures 40 min. Küpsust kontrollida puutikuga toote keskosast.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.