Karaskipirukas

250 g keefiri
200 g odrajahu
2 g soodat
1 tl soola

Kate:
130 g tomatit
2 küüslauguküünt
100 g sibulat
200 g suitsupeekonit
0,5 kg hakkliha
80 g juustu (Atleet)
tilli ja peterselli
soola ja pipart

Valmistamine

Kooritud sibul hakkida, tomat lõigata õhukesteks viiludeks, suitsupeekon lõigata peenikesteks ribadeks, juust riivida jämeda riiviga. Maitseroheline hakkida.

Eelsoojenda ahi 185° C-ni. Sega omavahel odrajahu, sooda ja sool. Lisa juurde keefir ja sega ühtlaseks pehmeks taignaks. Suru taigen õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta umbes 15 minutit. Suitsupeekon kergelt praadida, lisada sibul ja kuumutada ning võtta pannilt. Kuumale pannile lisada hakkliha, praadida seni kuni kaob punane värv, maitsestada soola ja pipraga.

Eelküpsetatud karask katta õhukeste tomativiiludega, maitsestada soola ja pipraga, tomatite peale laotada ühtlaselt sibula-peekonisegu, riputada üle maitserohelisega, peale panna hakkliha ja viimase kihina riivitud juust. Küpsetada umbes 15 minutit.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.