Kartuli-tangupuder pekikastmega

150 g odratangu
1 kg kartuleid
umbes 1 l vett
150 g soolapekki
100 g sibulat
20 g jahu
0,5 l vett
pipart

Valmistamine

Kartulid lõigata viiludeks ja panna soolaga maitsestatud vette keema. Sibul hakkida. Soolapekk lõigata väikesteks kuubikuteks ja pruunistada, võtta välja pekikuubikud ja panna kõrvale. Pruunistada pool sibula kogusest ja lisada koos kuuma veega uhutud tangudega poolpehmeks keenud kartulile. Kastme valmistamiseks praadida teine pool sibulast, lisada praetud pekikuubikud ja jahu, kuumutada ja lisada kuum vesi, segada kuumutades ühtlaseks ja maitsestada. Maitsestamiseks sobib kasutada maitseürte.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.