Kruubi-oapuder hapupiimakastmega

150 g odrakruupi
50 g põlduba
umbes 1 l vett
30 g suitsuaunaliha või peekonit
soola

Valmistamine

Odrakruubid ja uba leotada 6 – 8 tundi. Keevasse vette panna koos keema oad ja kruubid ning lisada suitsulihakuubikud. Hautada tasasel tulel pehmeks.

Kaste:
150 ml hapupiima
50 ml rõõska koort
soola
peterselli
tüümiani

Hapupiimale lisada rõõsk koor, hakitud maitseroheline ja pisut soola.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.