Kruubisupp ubade ja värske kapsaga

100 g odrakruupi
100 g kuivatatud põlduba
100 g värsket peakapsast
40 g porgandit
80 g sibulat
75 g peekonit
vett 1,4 l
pipar
sool

Valmistamine

Kruubid ja oad eelnevalt leotada, kupatada ja panna külma veega keema. Peekon lõigata ribadeks ja praadida kergelt, võtta pannilt ja kuumutada ribadeks lõigatud porgand ja sibul ning lisada need kruubi ja oa juurde. Poolvalmis supile lisada ribadeks lõigatud kapsas, viimasena lisada peekon, maitsestada. Serveerimisel lisada maitserohelist.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.