Munakook

8 muna
8 spl suhkrut
8 spl jahu

Valmistamine

Munarebu eraldada valgest ja kloppida eraldi nõudes tugevaks vahuks. Suhkruga vahustatud munarebule lisa sõelutud jahu Sega ettevaatlikult vahustatud munavalge. Määri küpsetuspaberiga kaetud plaadile õhukese kihina ja küpseta 200 kraadi juures. Valmista neli kihti.

Hapukoor umbes 200 g
Kakaod 2 spl
Suhkrut maitse järgi

Punased sõstrad kergelt sulatada, purustada sauseguriga ning maitsestada suhkruga.

Keedukreem

400 ml piima
45 g suhkrut
45 g võid
30 g jahu
2 muna
Vanillisuhkrut

Keedukreemi valmistamiseks kuumuta jahu võiga läbi, lisa vähehaaval piim ja lõpuks suhkruga lahtiklopitud muna. Keeta segu seni liigutades edasi kuni pakseneb. Soobitav teha seda kuumaveevannil. Maitsestada. Kihtide vahele määri suhkru ja kakaoga segatud hapukoor, siis käepärastest külmutatud marjadest valmistatud toormoos, jälle hapukooresegi. Kook määri pealt kokku keedukreemiga.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.