Mustsõstra-õunasupp toorjuustu-kamavahuga
Võistlustöö „Nooruslik kevad”
300 g külmutatud või värsket mustsõstart
225 g hapukat õuna
120 g suhkrut
20 g kartulijahu
1 kaneelikoor
600 ml vett
75 g toorjuustu
75 g lahjat kohupiima
15 g kamajahu
hapukoort
maitse järgi suhkrut
Valmistamine
Mustsõstrad suruda katki ja ajada läbi sõela, järelejäänud kestad keeta vähese veega läbi, kurnata. Kurnatud vedelik ajada keema, lisada suhkur ja kaneelikoor. Keeta mõni minut. Kaneelikoor välja võtta, viiludeks lõigatud õun ja keeta poolpehmeks, lisada külma veega segatud kartulijahu pidevalt segades, kuumutada keemiseni ja viimasena lisada toormustsõstramahl. Jahutada.
Valmistada kamavaht. Kohupiim suruda läbi sõela, segada juurde toorjuust ja vahustada, maitsestada ja lisa vahustamise ajal kamajahu, kui segu on liiga paks, lisada pisut hapukoort.
Serveerimine: Jahtunud mustsõstra-õunasupp aseta magustoidukaussi või pokaali ja pritskoti abil või lusikaga pane keskele toorjuustu-kamavahtu, kaunistamiseks sobib kasutada piparmündi- või melissilehte.