Mustsõstra-õunasupp toorjuustu-kamavahuga

Võistlustöö „Nooruslik kevad”

300 g külmutatud või värsket mustsõstart
225 g hapukat õuna
120 g suhkrut
20 g kartulijahu
1 kaneelikoor
600 ml vett
75 g toorjuustu
75 g lahjat kohupiima
15 g kamajahu
hapukoort
maitse järgi suhkrut

Valmistamine

Mustsõstrad suruda katki ja ajada läbi sõela, järelejäänud kestad keeta vähese veega läbi, kurnata. Kurnatud vedelik ajada keema, lisada suhkur ja kaneelikoor. Keeta mõni minut. Kaneelikoor välja võtta, viiludeks lõigatud õun ja keeta poolpehmeks, lisada külma veega segatud kartulijahu pidevalt segades, kuumutada keemiseni ja viimasena lisada toormustsõstramahl. Jahutada.

Valmistada kamavaht. Kohupiim suruda läbi sõela, segada juurde toorjuust ja vahustada, maitsestada ja lisa vahustamise ajal kamajahu, kui segu on liiga paks, lisada pisut hapukoort.

Serveerimine: Jahtunud mustsõstra-õunasupp aseta magustoidukaussi või pokaali ja pritskoti abil või lusikaga pane keskele toorjuustu-kamavahtu, kaunistamiseks sobib kasutada piparmündi- või melissilehte.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.