Oakäkid

250 g kuivatatud põldube
150 g soolapekki või suitsupeekonit

Valmistamine

Oad leotada üks öö leiges vees, kupatada ja panna külma veega keema. Pehmeks keenud oad kurnata, ajada läbi hakklihamasina. Soolapekk lõigata väikesteks kuubikuteks, praadida kuldpruuniks ja segada koos eraldunud rasvaga oamassi sisse. Suitsupeekoni kasutamisel on maitsestada soolaga. Märgade käte abil vormida lapergused käkid ja kergelt praadida. Juurde sobib pakkuda kas ohtra maitserohelisega segatud hapukoort või kohupiimakastet.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.