Peedimääre

125 g kohupiima
50 g keedetud peeti
75 ml hapukoort
1 tl õli
küüslauku ja sool maitse järgi

Valmistamine

Kohupiim suruda läbi kreemjama konsistentsi saamiseks, keedetud peet riivida peenikese riiviga, segada kokku kohupiimaga, lisada hapukoor, pisut toiduõli ja maitsestada küüslaugu ja soolaga.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.