Rukkirullbiskviit kohupiima-köögiviljatäidisega

5 muna
2,5 sl rukkijahu
2,5 sl nisujahu
sool
suhkur

Täidis:
200 g kohupiimapastat
1 keedetud muna
70 g marineeritud kurki
jämedalt riivitud punast peeti
soola
pipart
1 sibul
veiniäädikas
suhkur
50 g hapukoort
maitserohelist

Valmistamine

Vahusta munarebu ja valge eraldi tugevaks vahuks. Sega munarebule juurde soola ja suhkruga segatud nisujahu, viimasena sega juurde vahustatud munavalge, määri küpsetuspaberile ühtlaselt laiali ja küpseta. Peale küpsetamiste keera kohe rulli ja jahuta. Täidise valmistamiseks sega peeneks hakitud toiduained kohupiimapastaga ja täidise konsistentsi reguleeri hapukoore lisamisega, maitsesta. Jahtunud rull keera lahti eemalda paber ja määri peale täidis ning keera uuesti rulli. Lase seista paar tundi.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.