Spinati ja õuntega täidetud kanarull

Võistlustöö „Nooruslik kevad”

Kanarull:
kanafilee 2 tk
spinat 10 g
õun 70 g
muskaatpähkel
pipar ja sool

Köögiviljavorm:
kartul 50 g
kaalikas 50 g
porgand 50 g
roheline hernes 25 g
1 muna
40 ml piima
pipar ja sool

Valmistamine

Koori kartul, kaalikas, porgand, õun. Lõigata kartulist, kaalikast ja porgandist väga õhukesed viilud, õun tükelda väikesteks kuubikuteks.

Vasarda läbi kile kanafilee õhukeseks. Maitsestamissegu valmistamiseks riivi muskaatpähklit, lisa pipar ja soola, sega läbi ja riputa kanafileedele. Aseta maitsestatud kanafileele tükeldatud õunakuubikud ja spinatilehed, keera liha rulli ja aseta õmblusega allapoole kuumutatud rasvainega pannile. Pruunista rullid pannil ja küpseta ahjus, kuni liha sisetemperatuur tõuseb 70 kraadini.

Aseta õhukesed köögivilja viilud keevasse vette, loputa külma veega ja nõruta. Aseta köögiviljad kihiti vormi: kartul-kaalikas-porgand-hernes-kartul. Valmista munapiimasegu, maitsesta pipra ja soolaga. Vala segu vormi, küpseta ahjus.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.