Teräsüük ehk kruubiroog ubade ja kapsaga

Väljatulek umbes 700 g

100 g kruupe
50 g põldube
100 g kapsast
50 g suitsupõske, kes kardab rasva, võib kasutada suitsupeekonit
30 g porgandit
30 g sibulat
400 ml puljongit
Maitseks sool ja maitseroheline

Valmistamine

Kruubid ja põldoad leotada üks öö. Põldoad kupatada ja nõrutada. Suitsupõsk kergelt praadiga koos porgandi ja sibulaga, lisada ettevalmistatud kruubid, oad ja ruutudeks lõigatud kapsas ning puljong. Hautada roog valmis. Maitsestada soolaga ja enne serveerimist lisada hakitud meelepärane maitseroheline või maitseroheliste segu (till, petersell, tüümian, pune, koriander).

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.