Traditsiooniline karask soolatud peki ja sibulatega

Võistlustöö „Nooruslik kevad”

150 g odrajahu
250 ml petti
soola
5 g soodat
50 g soolapekki
40 g sibulat

Valmistamine

Odrajahu segada soola ja soodaga. Sibul hakkida. Soolapekk lõigata väikesteks kuubikuteks, praadida kergelt, lisada juurde sibul ja kuumutada koos pekiga sibul läbipaistvaks. Petile lisada soolapeki ja sibulasegu ning viimasena sega juurde jahu. Kloppida läbi ja küpsetada ahjus plaadikarask 180 kraadi umbes 30 minutit.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.