Verekäkk hapukoorega

200 ml seaverd
50 g rasvasemat suitsutatud sealiha
35 g sibulat
umbes 200 – 300 g odrajahu
sool
pipar
majoraan
käkkide praadimiseks läbi hakklihamasina aetud suitsupekki
100 g hapukoort
1 küüslauguküüs

Valmistamine

Veri kurnata läbi sõela. Kuubikuteks lõigatud sealiha praadida koos hakitud sibulaga, jahutada. Verele lisada liha-sibulasegu, maitseained ja sõelutud odrajahu. Sõtkuda taigen ja märgade käte abil vormida piklikud käkid. Käkid asetada soola ja pipraga maitsestatud vette keema ja keeta kuni tõusevad pinnale. (Tee proovikeetmine, kui ei püsi koos, lisa odrajahu juurde). Tõsta vahukulbiga välja ja lasta pisut jahtuda. Kuumuta pannil suitsupekk, lõika käkid pikuti pooleks ja prae mõlemalt poolt krõbedaks.

Serveeri soojalt küüslauguga maitsestatud hapukoorega. Sobivad süüa ka külmalt suupisteks.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.