Verekäkk hapukoorega
200 ml seaverd
50 g rasvasemat suitsutatud sealiha
35 g sibulat
umbes 200 – 300 g odrajahu
sool
pipar
majoraan
käkkide praadimiseks läbi hakklihamasina aetud suitsupekki
100 g hapukoort
1 küüslauguküüs
Valmistamine
Veri kurnata läbi sõela. Kuubikuteks lõigatud sealiha praadida koos hakitud sibulaga, jahutada. Verele lisada liha-sibulasegu, maitseained ja sõelutud odrajahu. Sõtkuda taigen ja märgade käte abil vormida piklikud käkid. Käkid asetada soola ja pipraga maitsestatud vette keema ja keeta kuni tõusevad pinnale. (Tee proovikeetmine, kui ei püsi koos, lisa odrajahu juurde). Tõsta vahukulbiga välja ja lasta pisut jahtuda. Kuumuta pannil suitsupekk, lõika käkid pikuti pooleks ja prae mõlemalt poolt krõbedaks.
Serveeri soojalt küüslauguga maitsestatud hapukoorega. Sobivad süüa ka külmalt suupisteks.