Verepannkoogid

1 klaas verd
50 g peekonit
3 sl sularasva
3 muna
1 kl odra- ja tatrajahusegu
1 tl soodat
1 suurem sibul
kuivatatud maitsetaimi (aedliivatee, pune, majoraan, petersell, piparrohi)
vajadusel soola

Valmistamine

Peekon lõigata kuubikuteks praadida ja võtta pannilt. Alles jäänud rasvaines praadida hakitud sibul ja jahutada. Veri kurnata läbi sõela, lisada vahustatud muna, jahtunud sibul ja peekon ning sool (kui veri on mage). Jahusse segada juurde sooda ja lisada see verele. Kloppida läbi ja praadida sularasvas (võis, õlis). Süüa pohlamoosiga.

Kui taigen sai paks, siis lisa pisut piima, klopi läbi ja jätka küpsetamist.

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.