Võrumaa sõir

0,5 kg kohupiima
3 muna
1 l piima
1 tl soola
2 – 3 tl köömneid
Melissi või mündi lehekesed
Konjakis keedetud pihlakad

Valmistamine

Piim lasta keema tõusta ja keeta pisut, lisada lahtiklopitud munadega segatud kohupiim ja kuumutada segades kuni eraldub vadak. Valada segu külma veega niisutatud linasest riidest kotti ja nõrutada, segada juurde sool ja köömned ning panna vajutuse alla vähemalt 5-6 tunniks.

Serveerida rohelise ja pihlakatega

Eesti toidupiirkond 2019, Vana Võromaa
Ehe maitse
Uma Mekk logod

Toiduvõrgustiku koordineerimine on rahastatud Võru maakonna piirkondlike algatuste tugiprogrammi 2017-2019 Vabariigi Valitsuse ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud „Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014−2020″ -prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine” meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” alaprojekti “Toiduvõrgustiku arendamine” raames.