Punase peediga täidetud sealiharull vokitud köögiviljapadjal, kruubiroa ja jõhvikakastmega
Võistlustöö „Nooruslik kevad”
Sealiharull:
300 g sealiha
30 g spinatit
100 g punast peeti
küüslauku köömneid
soola
pipart
Köögiviljapadi:
60 g porgandit
50 g sibulat
60 g pastinaaki
25 g juursellerit
Kruubiroog:
30 g kruupe
35 g porgandit
35 g juursellerit
30 g kaalikat
30 g sibulat
umbes 200 ml puljong
20 g võid
soola
pipart
Kaste:
200 g jõhvikad
25 ml punane vein
tähtaniisi
suhkrut
Valmistamine
Eelnevalt leotatud kruubid panna tasasele tulele keema. Koorida punane peet, sibul, porgand, pastinaak, juurseller, kaalikas. Riivida punane peet jämeda riiviga. Köögiviljapadja jaoks tükeldada porgand, pastinaak, juurseller ja sibul peenikesteks tikutaolisteks ribadeks.
Kruubiroa jaoks tükeldada porgand, juurseller, kaalikas ja sibul väikesteks kuubikuteks.
Sealiha lõigata 1 cm laiusteks ribadeks, vasardada liha õhukeseks. Maitsestada liha soola ja pipraga, seejärel asetada lihale riivitud peet ja spinat, peeneks hakitud küüslauk ja köömned. Keerata liha rulli ja kinnitada tikkudega. Pruunistada liha pannil ja küpsetada ahjus, kuni liha sisetemperatuur tõuseb 65 kraadini. Kuumutada rasvaines kruubiroa jaoks mõeldud köögiviljad, kui kruubid on poolpehmed, loputada kruubid veega, lisada kruupidele puljong ja köögiviljad, hautada tasasel tulel kuni kruubid on pehmed.
Köögiviljapadja valmistamiseks vokkida köögiviljad pannil ja maitsestada soola ja pipraga.
Kastme valmistamiseks purustada saumikseriga jõhvikad ühtlaseks massiks, segu ajada läbi sõela, kuumutada tasasel tulel, maitsesta punase veini, aniisi ja suhkruga.
Serveerida kruubiroog kasutades näiteks kohvitassi, lõigata liharull diagonaalselt pooleks ja asetada vokitud köögiviljadele.