Karaskid ja määrded
Hernevõie värsketest või külmutatud hernestest
100 g külmutatud herneid
2 küüslauguküünt
maitse järgi hakitud basiiliku lehte
100 g kodujuustu või kohupiima
lahjat hapukoort kreemja konsistentsi saamiseks
1 tl soola
Karask
Väljatulek umbes 600 g
125 g kohupiim
250 g piim
1 tk muna
65 g nisujahu
3 g söögisooda
2 g sool
12 g suhkur/mesi
50 g või
140 g odrajahu
Karaskipirukas
250 g keefiri
200 g odrajahu
2 g soodat
1 tl soola
Kate:
130 g tomatit
2 küüslauguküünt
100 g sibulat
200 g suitsupeekonit
0,5 kg hakkliha
80 g juustu (Atleet)
tilli ja peterselli
soola ja pipart
Kohupiima-suitsukala määre
100 g kohupiima
250 g suitsuforelli
50 g hapukoort
münti
soola
pipart
sidrunimahla maitse järgi pigistada sidrunist
Köömnevõi 6-le sööjale
Võistlustöö „Nooruslik kevad”
120 g võid
13 g peterselli
maitse järgi köömneid ja soola
Õuna-kartulikarask
130 g odrajahu
300 g keedetud kartulit
2 tk (250 g) õuna
suhkrut
soola
köömneid
2 muna
10 g küpsetuspulbrit
Peedimääre
125 g kohupiima
50 g keedetud peeti
75 ml hapukoort
1 tl õli
küüslauku ja sool maitse järgi
Pisipõnni karask
250 ml petti
sooda
100 g odrajahu
25 g nisujahu
25 g hernejahu
25 g sarapuupähkel
25 g porgand
20 g õun
50 g suhkur
Suitsupekimääre
150 g suitsusaunas suitsutatud küljeliha või turjapekki
50 g poolsuitsuvorsti
2 küünt küüslauku
Traditsiooniline karask soolatud peki ja sibulatega
Võistlustöö „Nooruslik kevad”
150 g odrajahu
250 ml petti
soola
5 g soodat
50 g soolapekki
40 g sibulat