Hernevõie värsketest või külmutatud hernestest

100 g külmutatud herneid
2 küüslauguküünt
maitse järgi hakitud basiiliku lehte
100 g kodujuustu või kohupiima
lahjat hapukoort kreemja konsistentsi saamiseks
1 tl soola

Loe edasi…


Karask

Väljatulek umbes 600 g

125 g kohupiim
250 g piim
1 tk muna
65 g nisujahu
3 g söögisooda
2 g sool
12 g suhkur/mesi
50 g või
140 g odrajahu

Loe edasi…


Karaskipirukas

250 g keefiri
200 g odrajahu
2 g soodat
1 tl soola

Kate:
130 g tomatit
2 küüslauguküünt
100 g sibulat
200 g suitsupeekonit
0,5 kg hakkliha
80 g juustu (Atleet)
tilli ja peterselli
soola ja pipart

Loe edasi…


Kohupiima-suitsukala määre

100 g kohupiima
250 g suitsuforelli
50 g hapukoort
münti
soola
pipart
sidrunimahla maitse järgi pigistada sidrunist

Loe edasi…


Köömnevõi 6-le sööjale

Võistlustöö „Nooruslik kevad”

120 g võid
13 g peterselli
maitse järgi köömneid ja soola

Loe edasi…


Õuna-kartulikarask

130 g odrajahu
300 g keedetud kartulit
2 tk (250 g) õuna
suhkrut
soola
köömneid
2 muna
10 g küpsetuspulbrit

Loe edasi…


Peedimääre

125 g kohupiima
50 g keedetud peeti
75 ml hapukoort
1 tl õli
küüslauku ja sool maitse järgi

Loe edasi…


Pisipõnni karask

250 ml petti
sooda
100 g odrajahu
25 g nisujahu
25 g hernejahu
25 g sarapuupähkel
25 g porgand
20 g õun
50 g suhkur

Loe edasi…


Porgandi-pähklimääre

400 g porgandit
porgandi keeduvett
10 g metspähkleid
sool
muskaatpähkel

Loe edasi…


Suitsupekimääre

150 g suitsusaunas suitsutatud küljeliha või turjapekki
50 g poolsuitsuvorsti
2 küünt küüslauku

Loe edasi…


Traditsiooniline karask soolatud peki ja sibulatega

Võistlustöö „Nooruslik kevad”

150 g odrajahu
250 ml petti
soola
5 g soodat
50 g soolapekki
40 g sibulat

Loe edasi…