Uma Mekk Seminar 2009
Seminaripäevale Võrumaa Kutsehariduskeskusesse kogunes hoolimata reedest, 13. novembrist palju huvilisi.
Päeva juhatasid sisse Anneli Viitkin, Võrumaa Partnerluskogu juhatuse esimees ja Võru maavanem Ülo Tulik. Dimitri Demjanov veenis lihtsal ja võluval moel kasutama kohalikku toodangut igapäevases toidutegemises ning pärast lõunat demonstreeriti koos Ants Uustaluga võimalikke kulinaarseid llähenemisviise lambale. Kaire Siidra ja Tiina Mähar Võrumaa Veterinaarametist tutvustasid väiketootjale kehtestatud nõudeid ning pärast ettekande lõppu olid nad kõige populaarsemad , kellele esitati hulgaliselt küsimusi. Taavi Karu Võru Tarbijate ühistust selgitas jaekabanduskettide turunduspõhimõtteid.
Ettekannete vahelised kohvipausid ja lõuna olid valmistatud Võrumaa Kutsehariduskeskuse õppejõu Silvi Pihlaka juhendamisel õpilaste poolt, kasutades vanu traditsioonilisi Võrumaa retsepte. Vahvate nimetuste taga oli nii tuntuid kui tundmatuid maitseid, kuid kõik oli imehea ja silmale ilus kaeda.
Töötubades käis vilgas tegevus kuni muusikaline ühendus “UMA KÄKK” kutsus pillihelide saatel osalejaid kokkuvõtteid tegema. Tänati töötubade läbiviijaid: Liisi Kutkina, Silver Silmere, Ivi Lepland, Jako Jaagu, Dimitri Demjanov ja Ants Uustalu ning kõiki osavõtjaid , vahetati kontakte ja sõlmiti koostööleppeid. Mõnusast kodusest õhkkonnast mindi laiali pisut targemana, enesekindlamana ning lootusrikkamana, et meie oma Võrumaal kasvanud ja lauale jõudnud toidul on uma mekk man.
Uute kohtumisteni!
9.00 – 10.00
|
Külaliste saabumine, registreerumine, hommikukohv
|
10.00 – 11.00
|
Eesti ja Põhjala köök: kas üks või kaks kööki – Dimitri Demjanov – restoran Gloria
|
11.00 – 11.45
|
Mahenõuded toitlustuses
|
11:45 – 12.15
|
Kohvipaus
|
12.15 – 13.00
|
Turundusnõuanded väiketootjatele – Taavi Karu – Võru Tarbijate Ühistu kaubandusjuht |
13.00 – 14.00
|
Lõuna
|
14.00 – 16.00
|
Töötoad
* Taimegurmee. Orapera ökotalu perenaine Liisi Kutkina valmistab toorsalati pähklikõrvitsast, püreesupi maapirnist ja põnevaid magustoite Registreerimine lõppenud!
* Mahetoidu kasutusvõimalused toitlustuses. Silver Silmere Pühajärve SPA restoranist valmistab näidismenüü mahetoorainetest.
Registreerimine lõppenud!
* Mida teha lambaga? Küsimusele pakuvad hõrgutavaid vastuseid Ants Uustalu Eesti Kulinaariainstituudist ja Dimitri Demjanov – Registreerimine lõppenud!
*Teeme ise leiba! – Ivi Lepland segab, sõtkub ja küpsetab.
Registreerimine lõppenud!
* Väiketoidukäitleja ja turismiettevõtja toetuse saamise võimalused Võrumaa Partnerluskogust ? Jako Jaagu Võrumaa Arenguagentuuri juhataja ja Võrumaa Partnerluskogu ettevõtlusmeetme ekspert.
Töötubades osalejate arv on piiratud!
|
16.00 – 17.00
|
Töötubade kokkuvõtted, küsimised – vastamised, kontaktide vahetamised, lõpukohv. |